اگه تازه میخواید عکاسی و نورپردازی رو شروع کنید یا مدتیه مشغولید ولی میخواید بیشتر در موردشون یاد بگیرید در این صفحه چندین آموزش پایه ای ولی کاربردی از نورپردازی و عکاسی در فضای بسته و باز رو قرار دادم. همیشه نکات بیشتری وجود داره که در ادامه باهاشون آشنا میشید.
10 آموزش و تکنیک عکاسی و نورپردازی - هدیه
1.دلایل تار شدن عکس در حین عکاسی و تکنیکهای رفع تاری
تا حالا شده وقتیکه بعد از عکاسی موقع چک کردن اونها در کامپیوتر متوجه شدین که عکسها تار هستن یا چشم سوژه تاره خلاصه اینکه تاربودن عکس موجب شده کیفیت عکس پایین بیاد؟ در ویدیو آموزشی زیر چند تکنیک/قواعد رو توضیح میدم که تا حد زیادی مشکل تار شدن عکس در حین عکاسی رو برطرف کنید.
مدت زمان ویدیو : 5دقیقه
توضیحات بیشتر
- کار با دوربین عکاسی مانند تیر اندازی با تیر و کمان و تفنگ است اوایل دست مان می لرزد و تکان داریم ولی کم کم دست ما به وزن دوربین و نحوه گرفتن آن عادت می کند ، این اتفاق خیلی زود رخ خواهد داد
- برای گرفتن عکس با تک پایه یا سه پایه همیشه آماده باشید هیچوقت فکر نکنید اگر با سه پایه عکس بگیرید دیگران تصور دارند که شما حرفه ای نیستید
- لنز خود را همیشه تمیز نگه دارید
- سنسور دوربین را کاملا تمیز نگه دارید
- زمان فشار دادن کلید شاتر یا همان کلید عکس گرفتن کاملا مسلط و متمرکز و خونسرد باشید
- فوکس یا تمرکز دوربین را روی سوژه به صورت دقیق انجام دهید.
2.آموزش عکاسی و نورپردازی - تکنیک مثلث نوردهی - قسمت1
مثلث نوردهی در عکاسی به نحوه انجام تنظیمات 3مولفه مهم در دوربین عکاسی یعنی (سرعت شاتر - اپرچر یا دیافراگم - آیزو ) گفته میشه که وقتی این 3تا درست تنظیم بشن همیشه نور عکس کافی و عالی میشه. مشکل خیلی از عکاسها اینه که مثلث نوردهی رو بلد نیستن و با آزمون و خطاهای زیاد سعی میکنن عکس با نورخوب بگیرن و هیچوقت اون احساس رضایت رو از عکسهاشون ندارن و خیلی خسته میشن. مهم نیست آماتور هستید بلکه مهم اینه که تکنیکهای گرفتن عکس رو بصورت دقیق و تکنیکی یاد بگیرید. ویدیو زیر بهتون کمک میکنه تا عکسهای روشن بگیرید.
مدت زمان ویدیو : 2دقیقه
نکات بیشتر
چطور عکس روشن بگیریم ، چرا عکس ها تاریک میشوند ، چکار کنیم که در هر شرایطی عکسی با اکسپوژر مناسب داشته باشیم ، برای رسیدن به پاسخ این سوالات باید دو کلمه را یاد بگیرید ( مثلث نوردهی ) این دو کلمه بزرگترین نکته در عکاسی هستند و هر عکاسی که آنرا خوب درک کند بدون شک دارای کمترین مشکلات گرفتن عکس روشن است.
مثلث نوردهی یک فرض است یعنی سه نقطه را باید به هم متصل کنیم.
- سرعت شاتر
- دریچه ورود نور یا دایفراگم یا اپرچر
- آیزو
این سه قسمت مانند یک مثلث به هم متصل میشوند که با تنظیم آنها موفق به گرفتن عکس هایی روشن خواهیم شد. این نکته را هم بگویم که نه تنها عکس های روشن ، بلکه موجب گرفتن عکسهایی واضح و شارپ هم خواهند شد اما در این ویدیو موضوع در خصوص نور در عکس می باشد. هر سه ضلع این مثلث وظیفه کنترل ورود نور به سنسور دوربین را دارند.
3.آموزش عکاسی و نورپردازی - تنظیمات اولیه و ریست دوربین
تا حالا شده دوربین از کسی بگیرید و متوجه بشید مثل همیشه نیست یعنی درست عکس نمیگیره ؟ به دلیل اینکه دوربین به دست افراد مختلفی میوفته و اونها هم تنظیمات رو تغییر میدن به یک مشکل برای دیگران ممکنه بشه به همین دلیل اگه دوربین رو از کسی گرفتید و میخواید برید برای عکاسی پیشنهاد میکنم حتما تنظیماتش رو ریست کنید. ویدیو زیر توضیحات بیشتری بهتون میده.
مدت زمان ویدیو : 2دقیقه
4.آموزش عکاسی و نورپردازی در جنگل و تکنیک اسپلیت یا سایه روشن
برای گرفتن عکس های اسپلیت یا سایه روشن که در آنها یک طرف سوژه در تاریکی و طرف دیگر در روشنایی قرار می گیرد معمولا از یک سافت باکس در یک جهت نورپردازی می کنند که در استودیو عکاسی کار بسیار ساده ای است وقتی آموزشهای کامل ما را مشاهده نموده باشید. اینار به جنگل و بیرون رفتیم برای اینکه بررسی کنیم خارج از استودیو عکاسی هم می توانیم چنین عکسی را بگیریم ؟
به همراه خود یک دوربین کانن مدل هفتاد دی و یک چتر و یک نور استودیویی پرتابل یا سیار بردیم. چیدمان این نورپردازی به این صورت است که چتر بالا تر از سر سوژه و در یک طرف بدن او قرار گرفته است . حال وقت تمرین نمودن با دانش قبلی است یعنی مثلث نوردهی که خود را بسنجیم.
عکس اول را گرفتیم نور بسیار شدید بود به گونه ای که نصف بدن سوژه که نور به آن می تابد کاملا سفید شد پس تنظیمات مثلث نوردهی را تغییر می دهیم آیزو را کاهش داده و اپرچر را نیز همچنین. عکس دوم را گرفتیم بسیار عالی شد به حالتی که بکگراند سوژه کاملا تاریک شد و اصلا معلوم نیست که در جنگل یا بیرون گرفته شده است.
نکته همینجاست چرا بکگراند آنقدر تاریک و جذاب شده ؟ این موضوع به سرعت شاتر دوربین بستگی دارد هرچقدر سرعت بیشتر باشد سرعت ورود نور کمتر شده در نتیجه نور کمتری از اجسام به سنسور می رسد و نتیجه اینقدر خوب خواهد شد.
مدت زمان ویدیو : 2دقیقه
5.آموزش عکاسی و نورپردازی در باغ با رفلکتور و تصحیح تاریکی صورت - قسمت1
یکی از مشکلات عکاسی در باغ و فضای باز البته در نور روز ، وجود نور آفتاب مستقیم و تابش آن به سوژه می باشد. وقتی که برای عکاسی به باغ می روید حتما به همراه خود یک رفلکتور یا منعکس کننده نور ببرید ، دلیل آن را توضیح می دهم. فرض کنید پرتره یا سوژه رو به آفتاب می ایستد ، در این شرایط با نگاه نمودن به عکس متوجه خواهید شد که چشم هایش بسته است و طبیعی است چون نور آفتاب بسیاری شدید است ، به فکرتان می رسد که عینک آفتابی بزند خوب است ولی زیبایی و نگاه چشم ها را نمی توان در تمام عکس ها مخفی نمود ، چاره چیست ؟
یک عکاس خوب در این شرایط سوژه را پشت به آفتاب قرار میدهد که بدون شک نیمه بدن او در سایه فرو می رود که همان سمت چهره می باشد ، در این زمان نفر دیگر رفلکتور را به سمت نور آفتاب نگه داشته تا آنرا به سوژه منعکس نماید. به این صورت نیمه تاریک نیز روشن خواهد شد. اگر نفر دومی نداشتید به همراه خود یک پایه نگهدارنده رفلکتور نیز ببرید. انجام این نکته ظاهرا کوچک موجب می شود که عکس های شما در نور روز از بابت تاریکی سوژه بی نقص شوند.
مدت زمان ویدیو : 2دقیقه
6.آموزش عکاسی و نورپردازی در باغ با رفلکتور و دیفیوز - قسمت2
رفلکتور می تواند یک کمک بزرگ برای عکاسی در نور روز باشد. مخصوصا وقتی آفتاب شدید است وقتی که نمی خواهید با عینک دودی یا آفتابی عکس بگیرید. یکی از بزرگترین مشکلات عکاسی در نور روز با بهتر بگویم عکاسی در نور مستقیم آفتاب ، باز نگه داشتن چشم سوژه یا پرتره است. اگر سوژه به سمت آفتاب به ایستند که همه چیز عالی است و نور کافی ولی چشمان وی بسته خواهد شد و پس از مدتی اشک از چشم بیرون خواهد آمد. اگر پشت به آفتاب به ایستند تمام بدن سوژه در سایه فرو خواهد رفت.
مدت زمان ویدیو : 11دقیقه
نکات بیشتر
- استفاده از رفلکتور در نور روز به این صورت که سوژه عکاسی پشت به نور آفتاب می ایستد یک شخص برای شما که عکاس هستید رفلکتور را رو به سوژه می گیرد به نحوی که آفتاب به رفلکتور برخورد نموده و روی سوژه منعکس شود فقط دقت کنید که این کار را خیلی طولانی انجام ندهید چون رفلکتور شبیه آینه است و نور شدید را منتقل می کند ولی قابل تحمل تر از آفتاب مستقیم است.
- از فلاش در فضای بیرون استفاده کنید و شاید نیازی به استفاده از رفلکتور هم نداشته باشید
7.آموزش عکاسی و نورپردازی از حلقه ازدواج با بکگراند بلور یا تار و تکنیک عمق میدان کم
یکی از تکنیکهای خیلی حرفه ای و زیبا در عکاسی از عروس و داماد ، گرفتن عکس از حلقه عروسیشون هست. به روشهای مختلفی میشه از این حلقه ها عکس گرفت اما در این ویدیو من تکنیک بلور/تار کردن پشت حلقه ها رو بهتون آموزش میدم. این تکنیک عکاسی مخصوصا وقتی که در کنار حلقه ها گل و یا یک جسم بزرگتر باشه و همینطور پست حلقه ها خیلی تار باشه ، بینهایت جذاب و حرفه ای میشه. ویدیو زیر بهتون یاد میده که چطور از این عکسها بگیرید.
مدت زمان ویدیو : 9دقیقه
8.آموزش عکاسی و نورپردازی در شب برای گرفتن بوکه یا دایره نورانی
بوکه در عکس همان دایره های نورانی جذابی هست که در پشت یا اطراف سوژه میبینیم. در دو زمان میتونیم بوکه بگیریم ، روز و شب. در این آموزش ویدیویی بهتون یاد میدم که چطور خیلی ساده در شب بوکه های نورانی خیلی قشنگی بگیرید. برای گرفتن بوکه باید با تنظیمات دوربین و کار با دوربین و مثلث نوردهی مسلط باشید.
باید محل گرفتن عکس را درست انتخاب کنید یعنی در بگراند یا پشت سر سوژه حتما منابع نور مثل چراغ یا هر نوع دیگری وجود داشته باشه و هر چقدر این چراغ ها رنگ های متفاوت داشته باشند بوکه در شب زیبا تر خواهد شد.
مدت زمان ویدیو : 14دقیقه
نکته فنی
وقتی که لنز دوربین عکاسی شما دارای اپرچر خیلی باز در حدود 1.4 یا 1.2 داشته باشد بوکه های شما به طرز عجیبی خاص و جذاب خواهند شد و جالب اینکه در لنز دوربین ما که کانن 50 فیکس 1.4 می باشد بوکه ها از حالت دایره به حالت لوزی تغییر شکل می دهند که این موضوع به عدسی های درون لنز ارتباط دارد.
9.آموزش و تکنیک عکاسی و نورپردازی - کادر بندی پرتره
در ویدیو آموزشی زیر نکاتی ابتدایی اما کاملا حرفه ای در مورد کادربندی/قاب بندی در عکاسی رو بهتون آموزش میدم که نه تنها برای عکاس آماتور بلکه برای خیلی از کسانی که مدتهاست دارن عکس میگیرن ممکنه ازشون بی خبر باشن مفیده. عکاس هدفش از گرفتن عکس چی بوده؟ دقیقا یکی از اهداف رعایت کادریندی در عکاسی رسیدن به این ذهنیت عکاس هست که در زیر با برخی از دلایل اون آشنا میشید که عکاس میخواهید :
- زیبایی را به تصویر بکشاند
- احساسی را مانند ناراحتی یا شادابی ایجاد کند
- ذهن شما را درگیر کند
- نگاه واقعی خود را به شما برساند
این موارد تنها بخشی از اهداف یک عکاس هستند. در تمام موارد گفته شده باید و باید قوانین چهار چوب یا کادر بندی رعایت شود ، مثلا اینکه سوژه در کجای تصویر قرار بگیرد یا اینکه وقتی در چپ و راست تصویر دو جسم وجود دارد آنها را دقیقا در کجا قرار دهید ، وقتی از یک ساختمان یا سازه عکس می گیرید چگونه آنرا در قاب جای دهید.
مدت زمان ویدیو : 4دقیقه
10.عکاسی از عروس و داماد به روش آسترو Astro چیست.
آسترو Astro در عکاسی از پهنه آسمان و یا Land scape در شب کاربرد دارد که هدف ثبت زیبایی ستاره ها و کهکشان و ماه می باشد که نام واقعی آن عکاسی نجومی می باشد.این عکسها از زاویه پایین به همراه لنر واید دوربین گرفته میشوند و در واقع هدف از گرفتن این عکس آسمان است و نه عروس و داماد اما از آنجایی که عروس و داماد جز سوژه های مناسب و هنری و البته تجاری هستند و همچنین وقتی عروس و داماد خود را پایین تصویر پهنه و عظمت آسمان می بینند بسیار لذت خواهند برد به یک تکنیک در زمینه آتلیه و عکاسی از عروس و داماد تبدیل شده است.
می توانیم بگوییم که یکی از بهترین نقاط برای گرفتن عکسهای عروس و داماد به روش Astro آسترو ٬ بیابان یا صحرا است که در بالا هیبت آسمان و در پایین روشنی صحرا به چشم می خورد.
نکته مهمی که در این نوع عکاسی وجود دارد آن است که در عکاسی به روش آسترو Astro اشیایی را در تصویر خواهیم دید که با چشم و به صورت عادی قادر به دیدن آنها نیستیم.
یکی از مهمترین تکنیکهای مهم در این نوع عکاسی ذخیره تصویر در زمان طولانی و همچنین افزایش قابلیت Exposure در دوربین های حرفه ای است که با این تنظیم گاها بین صد تا هزار ستاره در یک عکس قابل مشاهده می باشند.
در آسترو فتوگرافی Astro Photography به دلیل طولانی بودن مدت زمان ذخیره عکس پیکسلهای زیادی بوجود می آید که این پیکسل ها از نوع درخشان هستند و می بایست توسط تکنیک های مورد نیاز آنها را برطرف نمائید.
نمونه هایی از عکس های آسترو فتوگرافی Astro Photography
بر روی تصاویر کلیک کنید
یادگیری هنرهای فیلمبرداری و عکاسی
اگه تا حالا عکاسی و فیلمبرداری نکردین همه چیز از صفر آماده است تا شروع کنید.
دیدگاه ها
ایمیل شما نمایش داده نمیشود