Loading...
دوره‌ها

فرمت/فایل راو RAW چیست - ویرایش/مشاهده/نکات مثبت و منفی

فرمت/فایل راو RAW چیست - ویرایش/مشاهده/نکات مثبت و منفی

فایل/عکس راو یک فایله خامه به عکاس اجازه میده هر آنچه را که از درون چشمی دوربین میبینه رو بدون هرگونه دستکاری دوربین ذخیره کنه. خیلی با کیفیت، جزییات زیاد و حجم بالایی داره بعد از ادیت خیلی قشنگ و جذاب میشه.

فایل راو RAW چیست.

راو Raw یعنی خام. یعنی دست نخورده. به عکسهایی میگیم راو که با دوربین عکاسی گرفته شدن و حین ذخیره روی کارت حافظه هیچگونه فشرده سازی و ویرایشی روی اونها انجام نشده است. اطلاعاتی که از طریق لنز یا سنسور دوربین ها دیده میشود بدون هرگونه دستکاری روی حافظه یا دستگاه ذخیره میشوند. جزییات تصاویر در این حالت بسیار زیاد ، حجم فایل خیلی سنگین و هیچگونه افت کیفیتی وجود ندارد.

راو Raw ها یک نوع از فرمت فایل Raster است اما نه دقیقا به همان شرایط. قبل از ویرایش باید ابتدا وارد نرم افزارهای مخصوص شود، پس از آن ادیت شود و با فرمتی مانند JPEG ذخیره شود که بتوان براحتی آنرا مشاهده نمود. 

لینک مفید : Raster رستر یا شطرنجی چیست - طراحان باید بدانند

مشاهده فایل/عکس راو Raw

به دلیل نوع ساختاری که این نوع فایل/عکس دارد ممکن است در بسیاری از وسایل قابل مشاهده نباشد و حتما باید به فرمتی مثلا مانند JPG تبدیل شود که قابل مشاهده باشد.

  • سیستم عامل
    در ویندوز و مک روشهای مختلفی برای مشاهده آن وجود دارد. اگر سیستم عامل مک آپدیت باشد بدون هرگونه نرم افزاری و فقط در پنجره Finder قابل مشاهده است. در ویندوز10-11 آپدیت شده نیز با نصب کدک یا اکستنشن و فقط درون پنجره های عادی قابل مشاهده است.
  • نرم افزارهای کمکی
    به دلایل مختلف ممکن است در هرکدام از سیستم عاملها پیشنمایش فایلهای راو دیده نشوند کمی کلافه کننده میشه اما راهکار داره. در این شرایط میتونید از نرم افزارهای خوبی مثل ادوبی بریج استفاده کنید که نه تنها وظیفه نمایش عکسها رو داره بلکه میتونه کار ویرایش عکسهای راو ، دسته بندی و بسیاری نیازهای دیگه رو هم برآورده کنه.

ادوبی بریج چیست Bridge - دستیار عکاس و طراح و تدوی
یکی از بهترین برنامه‌هاییه که شرکت ادوبی برای عکاسها، طراح‌ها و تدوینگران ویدیو ساخته که برای دیدن عکس و فوتیج ، دسته بندی ، تغییرنام گروهی، تبدی
بیشتر بدانید
ادوبی بریج چیست Bridge - دستیار عکاس و طراح و تدوینگر

ویرایش/ادیت عکسهای راو

به دلیل ساختاری که این نوع فایل دارد توسط بسیاری نرم افزارها قابل ویرایش نیست. شرکت ادوبی در زمینه ویرایش/ادیت این نوع فایل ، پیشرو بوده و به روشهای مختلف امکان تغییرات روی آنرا بوجود آورده است.

  • ادوبی بریج
    اگر این نرم افزار روی کامیپوتر مک یا ویندوزی شما نصب باشه براحتیه چندکلیک میتونید تمام ویرایش هایی که لازمه روی اون انجام بدین. درون ادوبی بریج، نرم افزاری بنام کمرا راو وجود داره که مختص به این نوع فرمته.
  • ادوبی فتوشاپ
    این نرم افزار هم مثل بریج توسط شرکت ادوبی ساخته شده و بصورت حرفه ای برای طراح و ترکیب عکس ها ساخته شده. مثل بریج توانایی نمایش و ویرایش کامل فرمت راو رو داره و مزیتش بیشتر از بریج اینه که بعد از ویرایش راو و بدون نیاز به ذخیره کردنش میشه مستقیم به طراحی که میخوایم ببریمش و ازش استفاده کنیم. 

فتوشاپ Photoshop چیست - معرفی اجمالی - کاربردها
فتوشاپ یکی از قوی‌ترین و حرفه‌ای‌ترین نرم افزارهای گرافیکی که توسط ادوبی ساخته شده برای ترکیب، خلاقیت، طراحی، تنظیم/درجه‌بندی رنگ عکس، روتوش، ماس
بیشتر بدانید
فتوشاپ Photoshop چیست - معرفی اجمالی - کاربردها

برنامه تخصصی تنظیم رنگ و نور عکس راو

تا قبل از این با دو نرم افزار بریج و فتوشاپ آشنا شدین و الان میدونید که درون هردوی اونها یک نرم افزار مشترک بنام ACR - Adobe Camera Raw وجود داره. این نرم افزار کاملا برای ایجاد انواع تغییرات روی عکسهای راو درست شده. ممکنه سوالی براتون پیش بیاد که چرا حتما باید عکسهای راو رو ادیت کنیم ؟ 

همونطور که در ابتدا گفتم عکسهای راو دقیقا بدون هیچ تغییری در کارت حافظه دوربین ذخیره میشن و هدفشون اینه که دقیقا دوربین اون چیزی رو که چشم ما میبینه ذخیره کنه اما تا این لحظه هنوز دوربینی نیومده که بتونه پس باید تغییراتی روی عکس راو بدیم تا به چشم ما نزدیک بشه. 100% عکسهای راو بعد از گرفته شدن باید ویرایش بشن و کارهایی مثل کاهش نویز، کادربندی، تنظیم نور و رنگ، رفع مشکلات لنز و ... روی اونها انجام بشه.

کمرا راو چیست - ویژگیها برای عکاس و طراح Camera Ra
یکی از نرم‌افزارهای شرکت ادوبی که مختص ویرایشهای روی عکس مثل تنظیم رنگ و نور ، درجه بندی و زیباکردن رنگ، رفع مشکلات عکس مثل نویز، تاریکی، خطای لن
بیشتر بدانید
کمرا راو چیست - ویژگیها برای عکاس و طراح Camera Raw = ACR

نکات مثبت فایل راو.

  • جزییات فراوان
    اولین تفاوت و برتری این فایل، داران بودن جزییات خیلی زیاد نسبت به فایلهای دیگری از نوع Raster فایل و Vector فایل است. این جزییات در زمان ویرایش عکس خیلی مفید هستند.
  • محدوده بیشتر رنگ
    یک فایل راو میتواند میلیون ها رنگ بیشتر از یک فایل JPEG ذخیره کند. بعلاوه اینکه میتواند تون های RGB خیلی بیشتری را نگهداری کند.
  • حداقل فشرده سازی
    در این فرمت هیچگونه فشرده سازی برای کم نمودن حجم انجام نمیشود.
  • کنترل عالی
    در فایل راو کنترل کامل تغییر در تنظیماتی مانند نور، رنگ، کانال، تون، پیسکل ها، روشنایی، کنتراست، گاما وجود دارد و این تغییرات هیچکدام در خود فایل راو ذخیره نمیشود یعنی فایل راو همیشه دست نخوره باقی خواهند ماند حتی اگر تغییرات گفته شده در آن انجام شود.

 

نکات منفی فایل راو.

  • حجم زیاد
    به دلیل ذخیره نمودن جزییات فراوان و البته مهم، هم در دوربین و هم در سیستم، نیازمند فضای بیشتری نسبت به JPEG میباشد.
  • ساختار غیرنرمال
    این فرمت مانند یک فایل عادی نیست. برای مشاهده و ویرایش آن باید از نرم افزارهای خاص استفاده نمود.
  • نیازمند پردازش
    برای اینکه امکان استفاده آنلاین و همچنین چاپ میبایست تبدیل شود. ممکن است که زمان زیادی را تلف نکند اما به هر حال یک مرحله بیشتر نسبت به فرمت های دیگر دارد.

 

سوالات پرتکرار

  • اگر در ویندوز و مک توانستید عکسها را بدون نرم افزارهای حرفه ای مشاهده کنید، امکان save as گرفتن از آنها نیز در همان پنجره بزرگ نمایش عکس وجود دارد. اگر در سیستم عامل موفق نشوید، میبایست از نرم افزاری مانند ادوبی بریج یا فتوشاپ یا لایتروم که لینک های آنها گذاشته شد استفاده نمایید.
  • میتونید از نرم افزار ادوبی بریج استفاده کنید.
  • میتونید از فتوشاپ استفاده کنید.

از لنز دوربین هر آنچه که چشم عکاس میبیند نیز دیده میشود اما مشکل این است که چه مقدار از آنچه که لنز دوربین میبیند بر روی سنسور دوربین و در نهایت در کارت حافظه ذخیره خواهد شد. اگر دوربین با فرمت JPEG عکس را ذخیره کند، در حین ایجاد این فایل تغییرات زیادی روی عکس میدهد و احتمالا از آنچه که چشم عکاس میبیند متفاوت خواهد بود اما اگر با فرمت راو ذخیره شود عکاس این امید را دارد که پس از انتقال فایل راو به سیستم و وارد نمودن به نرم افزارهای ویرایش عکس، میتواند جزییات را شبیه به دید چشم خود کند. به همین دلیل است که عکاس باید عکس را با فرمت راو بگیرد.

برای ارسال فایل خام راو به دیگران مشکلی وجود ندارد جز اینکه حجم این فایل با توجه به مدل دوربین متفاوت است. حداقل حجم فایل راو با اندازه و پیکسل اصلی حدود 20 مگابایت است و ارسال 100 فایل میتواند 2 گیگابایت حجم اینترنت مصرف کند. در این شرایط راه های خیلی خوب دیگری وجود دارد و آن، تبدیل فایل راو به فرمت های DNG و JPEG میباشد.

  • تبدیل به فرمت JPEG موجب بدست آوردن حجم کم و کیفیت تقریبا مناسب است اما کیفیت اصلی را ندارد چون فشرده سازی زیادی روی آن انجام شده است.
  • تبدیل به فرمت DNG یک راه خیلی عالی است که میتواند جزییات را نگه دارد و حجم را نیز کاهش دهد.

لینک مفید : فرمت DNG چیست، مزایا/عکاسان/آرشیو‌تصاویر/معرفی نرم‌افزار

سفارش طراحی سایت

تیم مانی سافت سایت و فروشگاه های زیادی برای کسب و کارها طراحی کرده که همشون پشتیبانی حرفه‌ای دارن، روی ما میتونید حساب کنید.

...

مطالب مرتبط

یادگیری کمرا راو ACR

100% عکسها قبل از چاپ و استفاده حین طراحی باید توسط چنین برنامه ای دستکاری شوند. میتونید افکتهای رنگ زیبایی رو اعمال کنید و خیلی از مشکلات عکسها رو باهاش برطرف کنید.

...

دیدگاه ها

ایمیل شما نمایش داده نمیشود
چه آموزشی میخوای؟

چه آموزشی میخوای؟

اگه دوره هامونو دیدی و دوره ای مرتبط و خاص لازم داری بهمون بگو.
طراحی سایت رو بما بسپار

طراحی سایت رو بما بسپار

با یک دهه تجربه و راه اندازی سایتها و فروشگاه های اینترنتی فراوان.
چه آموزشی میخوای؟

چه آموزشی میخوای؟

اگه دوره هامونو دیدی و دوره ای مرتبط و خاص لازم داری بهمون بگو.
طراحی سایت رو بما بسپار

طراحی سایت رو بما بسپار

با یک دهه تجربه و راه اندازی سایتها و فروشگاه های اینترنتی فراوان.

دوره های آموزشی : هر مکان، هرزمان، بدون محدودیت و قفل

  • 77 پکیج آموزشی
  • 1,420,020 دقیقه
  • 8230 هنرجو

محبوب ترین ها

اطلاعات تماس

ایران - تهران - چهارراه ولیعصر - به سمت میدان ولیعصر - بالاتر از بازار رضا - ساختمان فولادی - طبقه 4 شمالی

تلفن : 02166484153  موبایل ایران : 09191770576   موبایل کانادا : 4168186391   ایمیل : manisoft.ir@gmail.com

enamd

تمام حقوق مادی و معنوی این سایت برای مانی سافت محفوظ می باشد. از سال 1389 با شما هستیم.
طراح سایت : Manigroup