اینترو به کلیپ و تیتراژ شروع ویدیو و اوترو به کلیپ یا تیتراژ انتهای ویدیو و فیلم گفته میشه که به دلایلی مثل ایجاد جذابیت، معرفی پروژه ، کال تو اکشن مخاطب ، معرفی عوامل و سازندگان ویدیو بوجود میاد. در این راهنمای مانی سافت اطلاعات بیشتری کسب میکنید.
آشنایی کامل با اینترو intros و اوترو outros در تدوین فیلم
مهم است که شروع و پایان مناسبی برای پروژه ویدیویی داشته باشید. مخاطبان شما میخواهند در مسیر نگاه کردن به ویدیو با شما همراه شوند پس اگر انتظاراتشان را برآورده کنید، به احتمال زیاد به ویدیو شما عکس العمل نشان خواهند داد. یک ویدیو وقتی با مقدمه ای مناسب شروع شود، از نظر مخاطب کیفیت بالایی خواهد داشت و حرفه ای تر به نظر میرسد.
اینترو intros یا ورود ویدیو/فیلم
به زبان ساده یک بخش کوتاه و اولیه از پروژه است که در ابتدای کلیپ قرار میگیرد که به آن اینترو Intro یا استارت اسکرین هم گفته میشود. اینترو را نباید گلچین با نسخه کوتاه شده کلیپ اشتباه نگیرید چون متفاوت هستند. اینترو یا ورود ویدیو سعی میکند یک نگاه اولیه و مناسب در مورد ویدیویی که در حال مشاهده آن میباشد بدهد. ورود ویدیو در نگه داشتن و همراه نمودن مخاطب برای دیدن کل کلیپ یا فیلم بسیار تاثیرگذار است.
بسیاری کاربران جذب اینترو در کلیپ میشوند و همان باعث خواهد شد که به دیدن ادامه دهد. برخی تولیدکنندگان ویدیو، شاید کل ویدیو را خیلی خوب ساخته باشند اما چون بدون توجه به اهمیت اینترو intro، ویدیو را شروع میکند و مخاطب ممکن است همان ابتدا موضوع را یا اشتباه متوجه شود یا آنقدر از نظرش اهمیت نداشته باشد در صورتی که ممکن است همان ویدیویی باشد برای او مفید است.
اینترو حتما لازم نیست که معرفی پروژه باشد بلکه میتواند معرفی برند یا تیم سازنده ویدیو هم باشد. مثلا تیم آموزشی مانی سافت به عنوان اینترو ویدیوهای آموزشی خود 7 ثانیه اول را به نمایش لوگو، سه کلمه تبلیغاتی و عنوان ویدیو اختصاص داده است. به اینکار برندسازی میگویند که موجب میشود این لوگو، عنوان و گرافیک و نحوه معرفی که همان اینترو میباشد، بنام مانی سافت در ذهن مخاطب باقی بماند.
اینترو میتواند کیفیت ویدیوهای شما را افزایش می دهد. حتی اگر ویدیوهای شما حاوی گرافیک نباشند یا به سادگی با استفاده از تلفن هوشمند گرفته شده باشند، یک اینترو خوب می تواند بلافاصله مخاطب را تحت تأثیر قرار دهد.
اینترو شاید همیشه نیاز نباشد چون رخی ویدیوها ممکن است آنقدر کوتاه باشد که زمان کافی برای چند ثانیه اول را نداشته باشند.
اوترو outros یا بخش پایانی ویدیو/فیلم
بخش انتهایی ویدیو میباشد که برند شما را تقویت می کند و معمولاً شامل یک فراخوان برای اقدام است. یعنی در انتهای ویدیو میتوانید مخاطب را ترغیب به تماس یا مراجعه به سایت یا خرید نمایید. در اصطلاح، به این نوع ترغیب، کال تو اکشن Call to Action و End screen هم گفته می شود.
بخش پایانی ویدیو نیز میتواند مانند اینترو باشد یعنی نام و برند و معرفی شبکه های اجتماعی و در نهایت نمایش اطلاعات بیشتر برای ایجاد تماس و حتما لازم نیست که خیلی خاص باشد.
ممکن است ویدیوهایی در سایت یوتیوب دیده باشید، صاحبان کانالها در انتهای ویدیو از کاربران میخواهید که ویدیو را لایک نموده یا به دوستان معرفی کنند. این بخش میتواند اوترو باشد.
استفاده از INTROS و OUTROS
هر کسبوکاری میتواند از مقدمهها و بخش پایانی بهرهمند شود. با این حال، همیشه بهترین کار این است که هر ویدیو را جداگانه در نظر بگیرید و محدودیت های زمانی را به خاطر بسپارید. در برخی موارد، اینترو و پایانی، ممکن است گزینه مناسبی باشد و در برخی دیگر، ممکن است به نفع شما باشد که اصلاً از آنها استفاده نکنید.
محتویات اینترو و اوترو
شما میتوانید از عناصری مانند لوگو، رنگ ها و عناوین، موشن گرافیک، صدای گویش، لایه های گرافیکی مخلوط شوند استفاده کنید. همچنین شماره تلفن، آدرس وبسایت خود و رسانههای اجتماعی را اضافه کنید. همه اینها برند شما را تقویت می کند و به رشد مخاطبان شما کمک می کند. علاوه بر عناصری که گفته شد، شاید مناسب باشد از افکت های صدا و ایجاد جذابیت صوتی نیز استفاده کنید.
یک نمونه اینترو ساخته شده توسط مانی سافت.
نحوه ساختن اینترو و اوترو
- باید با حداقل یک نرم افزار خیلی خوب تدوین فیلم به تسلط کامل برسید.
- اقدام به جمع آوری تدریجی فایلهای مکمل تدوین مثل موگرت، موزیک، عکس، آیکون موشن گرافیکی کنید.
- قالب های آماده گرافیکی و اینترو و اوترو هایی وجود دارد که به سرعت ساخت آنها کمک میکند.
- میتوان از سایت هایی که بصورت آنلاین کمک به ساخت میکنند کمک گرفت مانند https://promo.com/
لینک مفید : 6 بهترین برنامه تدوین ویدیو که هر تدوینگری باید بشناسد!
لینک مفید : دانلود فایل برای تولید محتوا/موزیک/فوتیج/عکس/آیکون/Sfx
چند نکته برای اینکه اینتروهای خوبی بسازید
- در شروع کار اول از قالب های آماده استفاده کنید ولی بعد از مدت کوتاهی سعی کنید اختصاصی بسارید. کار سختی نیست اگر هر نرم افزاری که باهاش کار میکنید رو خوب بشناسید.
- از نوشته ها با انیمیشن حتما استفاده کنید.
- رنگ با مخاطب حرف میزند. هارمونی رنگ را یاد بگیرید.
- اگر برای شبکه های مجازی میسازید، دقت کنید موزیک شما دارای حق کپی رایت نباشد. موزیک رایگان و بدون نیاز به مجوز استفاده کنید.
- در اوترو حتما مخاطب را به کاری ترغیب کنید تا داستان بین شما و او ادامه داشته باشد.
- زمان اینترو و اوترو هر کدام بین 3 تا 7 ثانیه باشد.
آماده اید برای یک شروع موفق؟
مجموعه کاملی از پکیج و دوره های آموزشی تدوین با نرم افزارهای مختلف منتظر شما هستن.
دیدگاه ها
ایمیل شما نمایش داده نمیشود